Direct naar de contentDirect naar de footer
Ontdek de robuuste natuur van Almere!
Ontdek de robuuste natuur van Almere!

Natuur

Naast de stedelijke omgeving heeft Almere veel te bieden op het gebied van natuur. De Oostvaardersplassen, het 6000 ha grote natuurreservaat tussen Almere en Lelystad, is algemeen bekend en het mooiste natuurgebied van Nederland.

Via wandelpaden in onder meer het Oostvaardersbos en vanuit natuurbelevingscentrum De Oostvaarders kunt u dit natuurgebied bekijken. U vindt daar Heckrunderen, konikpaarden, edelherten en bijzondere vogels (zeearenden en lepelaars). Vogelliefhebbers kunnen eveneens terecht in de Lepelaarsplassen.

De moeite waard is ook Almeerderhout, bestaande uit drie bossen, met daarbij stadslandgoed De Kemphaan en het onderkomen van Stichting AAP. Fiets-, wandel- en skeelerroutes vormen een mooie gelegenheid om die geweldige natuur beter te leren kennen.

Almere is omgeven door water (Gooi-, IJ- en Markermeer). Op watersportgebied is er dan ook veel mogelijk, zoals het populaire wakeboarden. Langs de verschillende meren treft u jachthavens aan waar u meer informatie kunt krijgen over de verschillende mogelijkheden om Almere per boot te ontdekken. Indien u iets minder actief wilt zijn, kunt u ook kiezen voor het maken van een georganiseerde rondvaarttocht vlakbij het centrum.