Direct naar de contentDirect naar de footer
Ontdek de prachtige omgeving van Almere!
Ontdek de prachtige omgeving van Almere!

Omgeving

In de omgeving van Almere is veel te beleven! Zo liggen er diverse steden o.a. Amsterdam en Utrecht op een korte afstand van het hotel. Tevens bevinden zich diverse attractieparken in Flevoland zoals Walibi Holland en het Dolfinarium.

Door de centrale ligging van Almere zijn o.a. de steden Lelystad, Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort maar ook Amsterdam en Lelystad eenvoudig te bereiken! In de steden dichtbij Almere gelegen, vindt u diverse musea, restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden, bioscopen en theaters.

Amsterdam

U zit vrij snel in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Deze "wereldstad" kent vele gezichten. Het is een schitterende historische stad met tal van monumenten en de culturele mogelijkheden zijn er eindeloos. De grachten met woonboten, de prachtige herenhuizen en de gezellige cafés geven de stad een uniek karakter. Amsterdam heeft vele plekjes die tot de verbeelding spreken, de gezellige Albert Cuypmarkt, de bekende dierentuin Artis, het groene Vondelpark en de exclusieve P.C. Hooftstraat.

Lelystad

Voor de winkelliefhebbers is een bezoek aan Batavia Stad in Lelystad, een fashionoutlet, zeker de moeite waard. Deze 'stad' herbergt vele merken waar jong en oud naar hartelust kunnen winkelen.

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is fantastisch voorkinderen en hun ouders. Bekijk meer dan 100 vliegtuigen van dichtij of stap aan boord van een Boeing 747 Jumbo Jet.

In Lelystad kunt u tevens een bezoek brengen aan Batavialand. Batavialand is een culturele en toeristische onderneming die ontstaat uit de integratie van de Bataviawerf, museum Nieuw Land en de afdeling Scheepsarcheologie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Hier vindt u bijvoorbeeld het VOC-retourschip Batavia.

Provincie Flevoland

Flevoland biedt diverse themaparken waar u met de hele familie, alleen of lekker met z'n tweeën naartoe kunt.

Zoekt u een beetje spanning en uitdaging dan kunt u terecht bij Walibi Holland in Biddinghuizen. Dit attractiepark biedt diverse achtbanen, familieattracties en een kinderpark.

Voor iets meer ontspanning maar toch ook vooral mooie shows, ligt het Dolfinarium in Harderwijk dichtbij.

De Provincie Flevoland heeft tal van prachtige tulpenvelden. De tulpenperiode loopt van eind maart tot half mei maar ze zijn half april op z'n mooist! In april staan alle tulpen in bloei en ziet u overal velden vol prachtige kleuren!