Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsen

In Almere kunt u heerlijk fietsen! Almere heeft vele mooie fietsroutes welke een mooie gelegenheid bieden om de veelzijdigheid van Almere te ontdekken.

In Almere ligt een volledig, meer dan 200 kilometer lang, routenetwerk voor fietsers. Iedereen kan zelf de route en het aantal kilometers bepalen. De route is in twee richtingen te fietsen van knooppunt tot knooppunt via genummerde borden.

Ook de echt sportieve fietsers kunnen in Almere terecht. In één van de bossen, het Kotterbos, is een speciale route voor moutainbikers uitgezet van 15 km lang.

Een populaire fietsroute is de Almere Stad route, deze route gaat o.a. langs de Lepelaarsplassen, de woonwijk Filmwijk, restaurant Boathouse en het Weerwater. De route is ongeveer 30 kilometer lang en laat u de verschillende facetten van Almere zien.

Een andere mooie route is de architectuurroute. Deze is 35 kilometer lang en neemt u mee naar de mooiste bouwwerken in Almere. U komt o.a. langs verschillende woonwijken welke alle hun eigen stijl hebben.

Bij de receptie kunt u terrecht voor fietsroutes.

Op de website van VVV Almere vindt u verschillende tips.