Direct naar de contentDirect naar de footer

Fietsroutes

 • Fietsroutes

  Almere Stad route - 30,3 km

  Ontdek Almere op de leukste manier! Deze fietsroute van 30,3 km leid je langs alle facetten waar Almere bekend om staat. Via het creatieve Filmwijk, naar het vogelrijke moerasgebied de Lepelaarplassen en tot slot een bezoek aan het architecturale hoogtepunt Almere Citymall. Deze route start bij VVV Almere, maar kan ook vanaf het Van der Valk Hotel Almere gestart worden.

  Adres VVV Almere: De Diagonaal 199, 1315 XM Almere

  Download de routekaart
 • Fietsroutes

  Natuurroute - 24 km

  Almere kent veel bossen, waaronder het grote bosgebied Almeerderhout waar je doorheen fietst met deze 24 km lange route. In dit gebied vind je niet alleen bomen en groen, maar zijn er ook leuke activiteiten die je kunt doen, zoals klimmen, survivallen en golfen. Uiteraard kun je ook altijd een rustige, ontspannen wandeling of fietstocht maken. Deze fietsroute begint en eindigt van het Van der Valk Hotel Almere.

  Adres Van der Valk Hotel Almere: Veluwezoom 45, 1327AK Almere

  Download de routekaart
 • Fietsroutes

  Vogelvluchtroute - 27,6 km

  Ben jij een echte natuurliefhebber? Dan moet je deze fietsroute zeker eens gefietst hebben. De route van 27,6 km start en eindigt bij Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Oostvaardersplassen. Met een beetje geluk zie je zelfs een zeearend voorbij vliegen! Tijdens je fietstocht kom je langs een heleboel bijzondere stukjes Almeerse natuur.

  Adres Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders: Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere

  Download de routekaart
 • Fietsroutes

  Architectuurroute - 35 km

  Dit is de route voor de echte architectuur liefhebber! Met deze 35km lange route fiets je langs het stadscentrum van Almere Stad.
  De bijzondere ontwerpen van internationale architecten als Rem Koolhaas maakt een bezoek aan het centrum meer dan waard.
  Ontdek de bijzondere huizen die gebouwd zijn in de Fantasie. Deze route start en eindigt bij het Van der Valk Hotel Almere.

  Adres Van der Valk Hotel Almere: Veluwezoom 45, 1327AK Almere

  Download de routekaart
 • Fietsroutes

  Landschapsroute - 32,8 km

  Ontdek de prachtige natuur van Almere met de Landschapsroute. Deze 32,8 km lange route neemt je mee door een heel verrassend stuk van Almere, waar groen de boventoon voert. De route begint en eindigt bij Stadslandgoed de Kemphaan, waar je kunt uitrusten van je lange fietstocht bij Dubbel-Op of Buitengewoon Lekker. Of stop onderweg bij een van de leuke restaurantjes in de Havenkom en geniet van een drankje op het terras.

  Adres Stadslandgoed de Kemphaan: Kemphaanstraat 1, 1358 AD Almere

  Download de routekaart
 • Fietsroutes

  Noorderplassenroute - 18 km

  Deze fietsroute is perfect voor een mooie zomerse dag! De route van 18 km start en eindigt bij BoatHouse. Zodat jij van je inspanningen kunt uitrusten met een heerlijk koud drankje op het terras aan het water.
  Niet zo’n zin om te fietsen? Dat is geen punt.
  De route is ook perfect om op skates af te leggen! Tijdens je fietstocht is er genoeg te zien, want je rijdt door de mooiste stukjes groen in Almere.

  Adres BoatHouse Almere: Noorderplassenweg 150, 1316 VV Almere.

  Download de routekaart