Direct naar de contentDirect naar de footer
ONS HOTEL IS OPEN!
ONS HOTEL IS OPEN!

Er staan weer mooie arrangementen voor u klaar! Arrangements

Hotel is open

Wij zijn heel blij dat we onze gasten nog mogen verwelkomen. Wij hebben wel onze werkwijze en onze ruimtes op een aantal punten aangepast. Hierdoor kunt u veilig en ontspannen genieten in ons hotel. Op deze pagina leest u er alles over.

ZEER BELANGRIJK!
Heeft u verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging hoger dan 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen.

Tijdens uw bezoek is het van belang dat u de instructies van onze medewerkers opvolgt. Wij vragen daarnaast alle gasten en medewerkers van ons hotel onderstaande voorzorgsmaatregelen nauwlettend op te volgen:

Overnachten

Wij heten u graag persoonlijk welkom, we maken u wegwijs en we staan open voor vragen. In de lobby zijn diverse desinfectie apparaten om uw handen te reinigen na uw reis. Wij verzorgen een gastvrije incheck op 1,5 meter afstand voor u. Al onze medewerkers hebben instructies gekregen over hoe te handelen onder COVID-19.

Onze kamers worden elke dag professioneel schoongemaakt en de deurklinken van de deuren, trapleuningen, liftknoppen in ons hotel worden meerdere keren per dag schoongemaakt.

Indien u bij uw boeking nog geen restaurant reservering heeft gemaakt verzoeken wij u dat direct bij check in te doen. Het is noodzakelijk om voor het diner of de lunch te reserveren.

Eten & drinken

Ontbijt
Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm in ons buffetrestaurant op de tweede verdieping in het weekend op feestdagen en in vakanties. Wij serveren het ontbijtbuffet op de andere dagen beneden in ons restaurant. Uiteraard wordt het zo ingericht dat iedereen hier veilig gebruik van kan maken. Zo is het verplicht om uw handen te desinfecteren voordat u het buffet betreedt, worden er extra maatregelen omtrent hygiëne genomen en is het mogelijk om handschoenen te krijgen indien gewenst. Doordeweeks (m.u.v. vakanties en feestdagen) is het ontbijt van 6:30 tot 11:00 uur. In het weekend, feestdagen en vakanties is het onderverdeeld in twee sessies. De eerste sessie is van 6:30 tot 10:00 uur en de tweede sessie van 10:00 uur tot 12:00 uur. Het ontbijt is alleen toegankelijk voor gasten met een hotelovernachting en een reservering is hierdoor dus niet verplicht. Voor suites is het mogelijk om het ontbijt als roomservice op de kamer te laten serveren (hier wordt een extra toeslag voor gerekend). Voor gasten zonder hotelovernachting is het ontbijt nog niet beschikbaar.

Bovenstaande kan afwijken op 25, 26 en 27 december 2020 aangezien we op deze dagen een Kerstontbijt (in buffetvorm) serveren. Helaas is nog niet bekend hoe dit qua tijden zal worden ingericht, uiteraard zal dit later bekend worden en zullen wij de gasten hiervan op de hoogte stellen wanneer nodig.

Lunchbuffet
Helaas hebben wij n.a.v. de maatregelen geen lunchbuffet op dit moment.

Diner en lunch
Hotelgasten wijzen wij een tafel toe in een van de restauratieve ruimtes (zoals bijvoorbeeld de bar/lobby/restaurant/zaal) voor de lunch of het diner (wel met reservering). Gasten zonder overnachting mogen op dit moment helaas niet lunchen of dineren. Om alles soepel en veilig te laten verlopen hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld. Zie de richtlijnen restaurant activiteiten hieronder.
Verder sluit onze keuken/restaurant om 22.00 uur en is de laatste reservering mogelijk tot 21.00 uur. Onze hotelbar sluit ook om 22.00 uur.
Ter info: wij mogen hotelgasten op dit moment geen alcohol schenken na 20.00 uur. Verder mag u met maximaal 4 personen aan 1 tafel zitten (tenzij 1 huishouden, dan is meer toegestaan) en mogen wij geen tafels bij/naast elkaar plaatsen aangezien de maximale gezelschap/groepsgrootte 4 mag zijn.

Klik hier voor meer informatie over onze restaurant activiteiten.

Roomservice
Roomservice is op dit moment mogelijk voor alle kamers in verband met de maatregelen die gelden. Er wordt een extra toeslag gerekend voor roomservice.

Brunch en Live Cooking
Helaas kunnen wij op dit moment geen brunch of Live Cooking aanbieden.

Terras en bar
De bar en het terras zijn geopend voor hotelgasten (niet voor gasten van buitenaf zonder kamer reservering). Uiteraard wel met beperkte beschikbaarheid en onder bepaalde voorwaarden, voor meer informatie verwijzen wij u naar onze receptie. Onze hotelbar sluit om 22.00 uur.
Ter info: wij mogen hotelgasten op dit moment geen alcohol schenken na 20.00 uur. Verder mag u met maximaal 4 personen aan 1 tafel zitten (tenzij 1 huishouden, dan is meer toegestaan) en mogen wij geen tafels bij/naast elkaar plaatsen aangezien de maximale gezelschap/groepsgrootte 4 mag zijn.

Feestdagen

Kerst

Momenteel is het alleen mogelijk om te reserveren voor een kerstactiviteit van Hotel Almere in combinatie met het Kerstarrangement! Het is dus NIET mogelijk om een reservering te maken zonder een hotelovernachting/-arrangement. Wij hebben het verdeeld in twee sessies om zoveel mogelijk mensen een feestelijke ervaring te kunnen bieden. Wij verwelkomen u om 16.30 uur (eindigt om 19.30 uur) of om 20.00 uur in ons restaurant op 25 of 26 december (LET OP dat u voor de juiste datum en het juiste tijdstip reserveert). Uiteraard zullen wij gedurende de Kerst ons houden aan de op dat moment geldende overheidsmaatregelen omtrent het coronavirus. Om de actuele maatregelen te bekijken adviseren wij u om deze pagina in de gaten te houden. Zie de richtlijnen restaurant activiteiten om de actuele maatregelen te bekijken. Aangezien wij niet in de toekomst kunnen kijken, kan het zijn dat er wijzigingen worden doorgevoerd aan de hand van eventuele nieuw genomen overheidsmaatregelen. Deze maatregelen kunnen dus ook na het maken van een reservering nog wijzigen!

Belangrijk!

* Tijdens de Kerstdagen (aankomst op 25 en 26 december 2020) hanteren wij voor alle kamertypes een inchecktijd vanaf 15:00 uur.
* Het Kerstarrangement kan maximaal voor een gezelschap van 4 personen (met uitzondering van huishoudens) geboekt worden. Indien de 4 personen uit verschillende huishoudens komen, dient u dit in het opmerkingenveld aan te geven zodat wij een ruimere tafel kunnen indelen (houdt u er rekening mee dat u dan op afstand dient te zitten). Voor een gezelschap met meer dan 4 personen die niet uit één huishouden komen kan helaas niet geboekt worden.

Oud en Nieuw

Momenteel is het nog niet bekend wat wij voor speciale activiteit gaan organiseren en of wij een speciale activiteit gaan organiseren op Nieuwjaarsdag. Zodra hier meer informatie over is zullen wij dat bekend maken op onze website.

Het is momenteel wel mogelijk om een kamer op Oud en Nieuw, 31 december, te reserveren. Indien u verblijft op 31 december 2020 dan informeren wij u graag dat wij:

 • een zero tolerance beleid hanteren voor al onze gasten;
 • wij een borg van € 100,00 per kamer rekenen voor alle gasten onder de 30 jaar, en;
 • de keuken op 31 december 2020 eerder zal sluiten, namelijk om 20:00 uur. Het is dan ook uiterlijk mogelijk om tot 18:00 uur uw diner aan te vangen.

Daarnaast gelden uiteraard onze standaard huisregels en de op dat moment geldende Coronamaatregelen.

Richtlijnen restaurant activiteiten (hotelgasten)

Wij gaan er bij elke tafel reservering vanuit dat het een gezamenlijk huishouden betreft en iedereen binnen 1,5 meter van elkaar kan zitten. Indien dit niet het geval is en u een ruime tafel nodig heeft dient u dit vooraf door te geven!

 • Heeft u, uw partner of iemand uit uw huishouden verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging hoger dan 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen;
 • Houd 1,5 meter afstand tot andere gasten en medewerkers;
 • Bij aankomst in het restaurant/hotel zal er een controle gesprek plaatsvinden omtrent uw gezondheid;
 • Hoesten en niezen in de elleboog en maak gebruik van papieren zakdoeken;
 • Indien u met 2 personen bent mag u binnen 1,5 meter van elkaar zitten. Vanaf 3 personen is dit ook geen probleem mits u uit hetzelfde huishouden komt. Indien dit niet het geval is dient u wel op 1,5 meter afstand te zitten, u dient het hotel hierover te informeren. Bovenstaande geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar. Wel is het zo dat een gezelschap/reservering vanaf heden maximaal uit 4 personen mag bestaan (tenzij uit één huishouden) en mogen wij geen tafels bij/naast elkaar plaatsen aangezien de maximale gezelschap/groepsgrootte 4 mag zijn.
 • Gelieve zoveel mogelijk af te rekenen met de pin, de creditcard of andere contactloze betaalmiddelen;
 • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op;
 • Het kan zijn dat u in een andere restauratieve ruimte zit dan u gewend bent;
 • Het desinfecteren/wassen van de handen wordt geadviseerd voordat u het restaurant of de zaal binnenkomt;
 • Bij aankomst gelieve te wachten aan de welkomstdesk. Wij brengen u naar uw tafel.
 • Helaas kunnen wij gedurende deze periode niet altijd aan uw voorkeur voldoen. Wij hopen op uw begrip in deze.
 • Om al onze gasten zo goed mogelijk te kunnen helpen is het helaas niet mogelijk om apart (per persoon) of in gedeeltes te betalen. Per reservering/tafel verzoeken wij u één betaling voor het gehele gezelschap te doen.
 • Indien u zich niet houdt aan (één van) de maatregelen of een instructie van het personeel op het gebied van hygiëne, veiligheid en routing niet opvolgt, is het hotel gerechtigd om u te gebieden het pand te verlaten en/of u de toegang te ontzeggen.

Gedurende de Kerstactiviteiten gelden ook bovengenoemde coronamaatregelen. Uiteraard is dit afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen (deze kunnen na reserveren nog wijzigen). Wij willen u erop attenderen dat op dit moment alleen voor Kerst te reserveren is in combinatie met een Kerstarrangement. Bekijk hier onze Kerstarrangementen: 16.30 uur en 20.00 uur.

BELANGRIJK: Het Kerstarrangement kan maximaal voor een gezelschap van 4 personen (met uitzondering van huishoudens) geboekt worden. Indien de 4 personen uit verschillende huishoudens komen, dient u dit in het opmerkingenveld aan te geven zodat wij een ruimere tafel kunnen indelen (houdt u er rekening mee dat u dan op afstand dient te zitten). Voor een gezelschap met meer dan 4 personen die niet uit één huishouden komen kan helaas niet geboekt worden.

Zwembad en wellness

Ons zwembad en wellness zijn geopend voor alle hotelgasten (op basis van beschikbaarheid). Bij het inchecken informeren wij u over de beschikbare tijden en dient u een tijdslot te reserveren (u kunt ons ook vooraf hierover contacten). Reserveren is verplicht van vrijdag 12:00 uur tot maandag 12:00 uur (weekend) en op alle dagen in de vakantieperiodes. Van maandag 12:00 uur tot vrijdag 12:00 uur (doordeweeks) is een reservering niet noodzakelijk (m.u.v. vakantieperiodes). Natuurlijk gelden in ons zwembad ook de hygiënevoorschriften.

Fitness

Onze fitness faciliteiten zijn beperkt open voor hotelgasten (op basis van beschikbaarheid). Informeer bij onze receptie naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Welke veiligheidsmaatregelen hebben jullie getroffen?
Wij hebben een groot aantal maatregelen getroffen. Onze ruimtes worden dagelijks professioneel schoongemaakt. Deurklinken worden meerdere keren per dag schoongemaakt. Wij wassen de hele dag door onze handen. Ons restaurant is opnieuw ingericht zodat u meer ruimte heeft en met minder mensen aan het eten bent. Hiervoor maken wij gebruik van een reserveringssysteem. Op verschillende plekken hebben wij desinfectie apparatuur geplaatst, zodat u snel en eenvoudig uw handen kunt desinfecteren.

Kan ik nog/weer een kamer boeken?
Ja! Wist u dat ons hotel niet dicht is geweest? U kunt direct boeken en ook weer gebruik maken van een aantal heerlijke arrangementen.

Wat is jullie mondkapjes beleid?
Op dit moment dragen onze medewerkers die in contact met gasten komen (zoals bediening, receptie) wel mondkapjes. Voor onze gasten is het geen verplichting in het hotel, het advies daarentegen van de overheid is om dit wel in openbare ruimtes te dragen, echter is dit aan de gasten zelf.

Hoe gaan jullie om met de maatregel omtrent samenscholing?
Om besmettingen zoveel mogelijk te beperken, is het niet toegestaan om met 3 of meer volwassen personen in een hotelkamer te verblijven in Hotel Almere. Helaas kunnen wij dan geen 1,5 meter afstand tussen ieder waarborgen. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen, en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.

Is de Live Cooking open?
Nee helaas bieden wij op dit moment nog geen Live Cooking aan.

Is de Zondagsbrunch open?
Nee helaas bieden wij op dit moment nog geen Zondagsbrunch aan.

Is het zwembad open?
Ja, het zwembad is geopend voor alle hotelgasten (op basis van beschikbaarheid). Van maandag 12:00 uur tot vrijdag 12:00 uur is er geen reservering noodzakelijk voor het zwembad en de wellness (m.u.v. de vakantieperiodes). De 1,5 meter afstand blijft verplicht en bij drukte vragen wij u geen gebruik te maken van de faciliteiten maar op een later moment terug te komen. Van vrijdag 12:00 uur tot maandag 12:00 uur is een reservering wel verplicht (en op alle dagen in de vakantieperiodes). Bij het inchecken informeren wij u over de beschikbare tijden en dient u een tijdslot te reserveren (u kunt ons hier ook vooraf over contacten). Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het niet te druk is in het zwembad. Natuurlijk gelden in ons zwembad ook onze hygiënevoorschriften.

Welke faciliteiten zijn er in het hotel geopend?
De faciliteiten zijn beperkt open voor hotelgasten. Informeer bij onze receptie naar de mogelijkheden.

Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een (elektrische) fiets huren bij het hotel?
Ja, hotelgasten kunnen deze reserveren via onze receptie even als een lunchpakket. Hotel Almere heeft mooie fietsroutes van de omgeving voor u klaar liggen.

Extra huisregels gedurende Corona periode

In ons hotel en restaurant gelden strikte maatregelen om u, onze andere gasten en onze medewerkers een veilig en gastvrij verblijf te verzorgen. Om die reden verzoeken wij u om de volgende regels na te leven:

1.Het hotel hanteert een strikt beleid op het gebied van hygiëne en veiligheid. Dit wordt ook op diverse plekken in het hotel aangegeven en/of u wordt hierop gewezen door onze medewerkers. U dient zich aan dit beleid te houden en ook instructies van de medewerkers op dit gebied op te volgen. In het bijzonder:

 • te allen tijde 1,5 meter afstand houden van andere gasten en personeel;
 • bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging vanaf 38 graden Celsius thuisblijven of – indien de klachten tijdens uw verblijf/bezoek optreden – het hotel verlaten;
 • thuisblijven indien een huisgenoot verkoudheidsklachten en koorts en/of benauwdheidsklachten heeft of heeft gehad waardoor u volgens de maatregelen van de overheid ook gedwongen in quarantaine moet blijven;
 • de overige maatregelen zoals in het hotel aangegeven opvolgen.

2. Indien een gast zich niet houdt aan (één van) de maatregelen of een instructie van het personeel op het gebied van hygiëne, veiligheid en routing niet opvolgt, is het hotel gerechtigd om u te gebieden het pand te verlaten en/of u de toegang te ontzeggen. Het hotel is voorts gerechtigd om eventuele schade te verhalen bij niet-naleving van deze Covid-19 (Corona) regels.

Met gastvrije groet,
Familie van der Valk & medewerkers
Versie 21 november 2020